Creatieve busreclame, voor een boodschap die echt blijft hangen

21-04 2017

Busreclame is een niet te missen medium, dat je publiek op onverwachte momenten met je boodschap confronteert. Alleen al door het formaat is busreclame vaak niet over het hoofd te zien. Maar hoe zorg je dat je boodschap echt goed blijft hangen? Door er een echt creatieve uiting van te maken. Dat kan op verschillende manieren, maar de leukste is toch wel om de bus zelf creatief te gebruiken. OVMedia geeft je graag wat inspiratie!

Stel je voor dat je op de bus staat te wachten en er stopt plotseling een mobiele operatiekamer voor je neus. Dan sta je toch wel even raar te kijken. Het is ook iets wat je niet snel vergeet. En wat is je reactie als je achter een bus rijdt die vol lijkt te zitten met planten, slingeraapjes en papegaaien?

Het zijn twee voorbeelden van creatieve buscampagnes die OVMedia voor klanten heeft verzorgd. Maar er is meer mogelijk. Je kunt bijvoorbeeld de buspassagiers een rol laten spelen in de reclameboodschap op de zijkant van de bus. De campagnes van Duifhuizen en The Wax Bar zijn daarvan mooie voorbeelden: in het geval van Duifhuizen leek het alsof de passagiers in de bus allemaal tassen van Duifhuizen bij zich hadden.

Creatieve busreclame Museon

Museon pakte zijn campagne creatief aan door een dinosaurus een hapje uit de achterkant van de bus te laten nemen en zo alvast een tipje van de sluier op te lichten van de ervaring die bezoekers van Museon te wachten stond bij de expositie Dino Jaws. Ook voor de expositie over illusies maakt Museon nu trouwens weer prachtig gebruik van de achterkant van de bus: als je erachter staat, lijkt het net alsof je een lange, donkere tunnel voor je neus hebt.

En zo zijn er nog veel meer voorbeelden van mooie, aparte en creatieve busreclame te vinden. Ben je geïnspireerd geraakt en wil je weten welke prachtige campagnes OVMedia voor jouw bedrijf kan verzorgen? Neem dan even contact met ons op. Onze accountmanagers vertellen je graag alles over de mogelijkheden!

Visual & Webdesign