De reuzenpanda’s zijn aangekomen!

Zestien jaar geleden startten de onderhandelingen tussen Ouwehands Dierenpark in Rhenen en China, over het in bruikleen krijgen van twee reuzenpanda’s. En je hebt vorige week vast in het nieuws de beelden van hun aankomst op Schiphol gezien. Intussen zijn de beren veilig in hun nieuwe verblijf in Rhenen aangekomen. En wij vermoeden dat ze van daar uit stiekem uitstapjes maken met hun eigen speciale bus!

Reuzenpanda’s Wu Weng en Xing Ya moeten nog even in quarantaine blijven, maar over een paar weken is het eindelijk zover. Dan kunnen we eindelijk onze eigen panda’s in bewonderen in het gloednieuwe pandaverblijf in Ouwehands Dierenpark in Rhenen, Pandasia. Wij kijken er al vol spanning naar uit!

Pandakoorts

In Rhenen heerste op 12 april hoge pandakoorts. Toen de reuzenpanda’s rond middernacht aankwamen, stonden de straten vol pandafans van wie velen pandamaskers en sommigen zelfs complete pandakostuums droegen. Helaas konden deze enthousiaste fans de panda’s niet persoonlijk verwelkomen omdat de dieren in gesloten wagens vervoerd werden.

Wu Weng en Xing Ya hebben het volgens de dierentuin intussen al best naar hun zin in de binnenverblijven van Pandasia. Ze eten van het Nederlandse bamboe en verkennen hun nieuwe verblijf. Op de website van de dierentuin kun je al foto’s bekijken als je echt niet kunt wachten op de officiële opening van Pandasia, waarvan de datum nu nog niet bekend is.

Reuzenpanda’s in het wild te zien

Maar je kunt ze ook al ‘in het wild’ bewonderen, in de achterhoek. Nee, niet letterlijk natuurlijk, er is geen achterdeurtje in hun verblijf waardoor ze kunnen ontsnappen. Toch maken ze regelmatig een uitstapje, en wel met hun eigen speciale bus. Bij OVMedia zijn we er trots op dat we een geweldige reclame-uiting voor Ouwehands hebben mogen verzorgen die de komst van de panda’s aankondigt.

De TotalVue campagne ziet er prachtig uit en is helemaal in pandasfeer. Met bamboe, Chinese tekens, en natuurlijk de panda’s zelf is het een van onze vrolijkste buscampagnes ooit. Let vooral op de achterkant van de bus. En dankzij de knalrode achtergrond kun je deze fantastische pandabus niet missen als hij voorbijkomt. De reuzenpanda’s zijn aangekomen, en we zullen het weten ook!

Visual & Webdesign