Libertas Leiden: “We zijn nu zichtbaar in de stad”

Libertas Leiden biedt al meer dan 50 jaar ondersteuning aan de inwoners van Leiden. Maar ook een organisatie die al zo lang bestaat, kan onzichtbaar zijn voor het publiek. Busreclame is dan een ideaal middel om de herkenning en naamsbekendheid te vergroten in de eigen regio. Libertas vertelt wat de samenwerking met OVMedia heeft opgeleverd.

“Een paar jaar geleden hebben we al eens contact gehad met OVMedia, over de mogelijkheden van busreclame. We zagen regelmatig bussen met reclame erop door Leiden rijden en het leek ons heel mooi als er ook een bus zou rijden met Libertas erop. Maar op dat moment waren we er nog niet aan toe. Dat we er nu wel voor gekozen hebben, kwam omdat onze organisatie bij veel bewoners en organisaties in de zorg onbekend bleek te zijn.”

Trots op eigen bus

“OVMedia heeft ervoor gezorgd dat er een mooie Libertas Leiden bus door Leiden rijdt waar wij erg trots op zijn. Mooi is dat er ook wisselende actiestickers op de bus geplakt kunnen worden. Wij vinden de service van OVMedia goed; de contacten verlopen erg prettig.”

Groter bereik

“Omdat de bus wisselende trajecten door Leiden rijdt valt de reclameboodschap op en wordt door veel mensen gezien. Het is wat agressiever maar dat mag. En het is mogelijk dat iemand de bus meerdere keren per dag ziet rijden. Papieren reclame verdwijnt in de papiercontainer. De bus rijdt continue door de stad.”

Betere herkenning, meer cliënten

“We zijn nu zichtbaar in de stad, we worden herkend en we doen mee met de collega-organisaties. Concreet levert dat meer cliënten op die om onze zorgverlening vragen.”

Visual & Webdesign